Folosește codul OSTROV5 și ai 5% reducere la o comandă de peste 300 lei

Asociatia producătorilor de fructe SUD –  FRUCTPROD

Asociatia Producatorilor de Fructe din Sud - FRUCTPROD este o asociatie care reuneste 83 de producatori de fructe din zona de sud est-sud vest a Romaniei, asociatie care s-a constituit in anul 2016.

Scopul Asociatiei “FRUCTPROD” este acela de a reprezenta interesele profesionale ale membrilor sai, producatori de fructe din Romania, la nivelul autoritatilor locale, central-nationale cat si la nivel international, in scopul dezvoltarii acestui sector agricol prin imbunatatirea cadrului legislativ, participarea activa la programele aplicate sectorului, participarea la elaborarea Planului National Strategic, atragerea de programe si surse de finantare la nivelul Uniunii Europene.

Asociatia are in componenta sa o structura diversa de specii pomicole (cires, visin, cais, piersic, afin, catina, mar, prun, nuc, alun, capsun). Peste 80% din suprafata cultivata este ocupata de plantatii noi, intensive, moderne, realizate prin proiecte europene, platatii realizate cu material de inalta calitate genetica avand ca scop principal productia de inalta calitate, esalonata pe o perioada de recoltare incepand cu luna mai si mergand pana in luna octombrie.

Exploatatiile sunt de marime mijlocie - mare avand suprafete de peste 10 ha. Exploatatiile beneficiaza de echipamente performante ca baza de lucru (tractoare, freze, pompe pentru stropit, echipamente de irigatii. Peste 30% din suprafate au sustinere si plasa antigrindina, iar 20% din suprafetele de Cires au folie antiploaie.

Principalii membri ai Asociatiei, dar nu numai, detin plantatii moderne dotate cu sisteme de irigatii, utilaje de intretinere performante, depozite de preluare, sortare si pregatire pentru livrare, astfel incat intreaga productie este vanduta catre lanturile de supermarketuri din Romania, dar si in tari ale Uniunii Europene si tari terte.

Un insemnat numar de membri, peste 40, are in derulare implementare de proiecte europene de infiintare de livezi de afin, aronia, catina, nuc, alun, cires, proiecte complexe care asigura toate verigile tehnologice capabile sa asigure o productie mare, de calitate, esalonata si care sa indeplineasca prevederile sigurantei alimentare. Fermele au in sprijin personal inalt calificat care sa poata asigura permanent tehnologie de ultima generatie, livreaza controlat intocmind buletine de analize ce sunt interpretate de laboratoare performante, asigura trasabilitatea necesara fiecarui lot.

Asociatia, prin membrii sai, identifica in permanenta terenuri pentru reconversie, pentru a creste suprafetele, cauta sa-si valorifice productia cat mai eficient, ca membra a Organizatiei Nationale Prodcom Legume Fructe participa permanent la evenimente de promovare, la targuri si expozitii, organizeaza Schimburi de experienta intre membri.

Impreuna cu Institutul de Cercetare Dezvoltare Maracineni organizeaza puncte de cercetare in ferme, cauta solutii eficiente pentru o productie cat mai mare, calitativa, care sa reziste dupa caz la pastrare. Intrucat in ultimii ani au fost probleme legate de fenomene meteorologice in iarna, primavara se cauta permanent solutii de inlaturare a riscurilor cauzate de inghetul tarziu, de brume, de combatere a grindinei.

Asociatia FRUCTPROD isi propune ca prin actiunile intreprinse sa realizeze din fructele romanesti nu numai un motiv de mandrie nationala ci si un motor al dezvoltarii economiei romanesti.

Oana BELU – Presedinte

Caise

Cirese Mai

Cirese

Nectarine

Piersici

Prune

Struguri Albi

Struguri Rosii

 

Înapoi sus