Nu sunt produse in cosul de cumparaturi
Luna lui Cuptor s-a încheiat nu de mult, dar canicula persistă. Prima săptămână din august aproape a trecut și deja ne gândim la recolta de toamnă. Canicula din ultima lună a grăbit un pic lucrurile, astfel că strugurii de masă Victoria, care în mod normal ar trebui culeși în jurul sărbătorii de Sf. Maria, vor trebui recoltați mai devreme.
De obicei, perioada de recoltat a soiului Victoria este în jurul datei de 15 august, dar anul acesta, din cauza temperaturilor ridicate care au persistat o perioadă lungă, perioada culesului s-a devansat cu aproximativ zece zile.
Ce sunt strugurii Victoria?
Strugurii de masă Victoria sunt un soi obținut prin încrucișarea a două soiuri, Afuz Ali și Cardinal. Ce îi diferențiază? În primul rând, ciorchinii sunt mari, cilindro-conici, cu boabele mari de culoare galben-chihlimbar, pulpa semicrocantă, neanimată. La maturitate, strugurii acumulează 140-150 g zahăr/litru.
La Ostrovit, cultivăm acest soi pe o suprafață de 50 de hectare, iar producția la hectar se situează în jurul valorilor de 16-18 tone. Dar, deoarece acest an a fost unul bun, credem că vom depăși o producție de 20 de tone la hectar.
De unde bine numele Victoria?
Soiul Victoria a fost obținut la stațiunea de cercetare și dezvoltare viti-vinicolă Drăgășani de către cercetătorii dr. Gheorghe Condei și dr. Victoria Lepădatu, cea care a și dat numele acestui soi.
Să privim însă partea plină a paharului (de vin). La Domeniile Ostrov vă așteptăm oricând pentru a savura un vin răcoritor sau a degusta fructele noastre proaspete. Vă garantăm că o să vă placă!